S-a intamplat si minunea pentru mine si am reusit sa schimb masina - cu parere de rau insa pentru fosta - si m-am ales cu o frumusete de Alfa 156 facelift, din 2004, la 153.000 km, piele si alte dotari.
Masina a fost a lui Istvan (Cluj) si momentan nu am pozele mele asa ca daca cineva vrea sa dea o geana la noua mea achizitie se poate uita la
http://www.alfaamore.ro/forum/vand-156-jtd-jet-16v-2004-facelift-t696.html.
Primele impresii dupa drumul de revenire spre casa - motorul trage demential (in comparatie cu fosta mea de 130 de cai (cu chip).E frumoasa foc si imi ranjea plasticul ieri de numa numa.
Puetere: necunoscuta - estimativ 170 de cai, dar astept si softul stock pentru a demara investigatii.
Nu prezinta probleme majore (cel putin nu la prima vedere). Ramane de vazut in viitorul apropiat cum se manifesta.
Deci ca si concluzii, imi place de nu mai pot insa voi insira minusurile identificate pana acum:
Troncane toata, deci va necesita investitii in partea mecanica pentru o melodie mai placuta la trecut prin gropi (inevitabil pe drumurile noastre).
Are o roata ca face ca toti dracii (cauciucul sau janta fac nazuri, urmeaza sa identific exact problema si sa o remediez).
Gumele pe spate sunt mai mari decat ar trebui si la denivelari atinge pe protectia din interiorul aripii sau telescoapele sunt varza rau (astea sunt cele 2 posibile cauze si urmeazsa clarificarile - insa clar e o broasca care deranjeaza in partea din spate si trebuie eliminata).
Triunghiul fata (de la emblema) este rupt si ma mir ca nu l-am pierdut pe drum - urmeaza o remediere sau schimbare).
Cateva mici portiuni au vopseaua si/sau lacul sarit - posibil ca in viitorul apropiat cand imi revin din gaura financiara in care am intrat sa le remediem. De fapt, sigur le voi remedia, insa timpul e posibil sa nu-mi fie aliat in aceasta problema.
Capota si portbagajul fac nazuri la deschidere - probabil trebuie schimbata cablurile sau facut ceva pe la incuietori ca sa functioneze mai "cum trebuie".
Daca nu mai apar si alte "surprize neplacute" ma declar multumit de noua ALFA si sunt nerabdator sa o aduc in stare perfecta de functionare.
Am pierdut o prietene (fosta alfa) insa am castigat o "bruta" frumoasa care sper sa-mi ofere cel putin aceleasi satisfactii pe care le-am avut cu prima mea alfa.