salutare,
imi cer scuze daca am postat unde nu trebuia , dar m-am gandit ca daca vreau sa imi achizitionez un alfa romeo cel mai bine e sa intreb direct la cei ce detin o astfel de masina.
Pentru inceput vreau sa spun ca m-am indragostit de alfa romeo (dupa ce m-am plimbat cu masina unui prieten 156 1.9jtd 16v) si pe langa aspectul mega adevarat pe care il au masinile alfa romeo interiorul si acest motor m-au fascinat. Momentan detin un opel corsa d 2007 1.3 cdti dar vreau neaparat sa iimi cumpar alfa romeo, iar acum urmeaza intrebarile :
1. Eu as dorii sa imi iau motorul de 1.9 JTD 16V (140 CP sau 150CP) altceva nu cred ca se pune problema. Imi plac atat alfa romeo 156 , 159 si 147 (cel mai mult la interior imi place 156 care arata mai bine decat 159 , dar la exterior 159 arata mai bine, iar 147-le e o bijuterie de masina). La ce ma pot astepta de la alfa romeo ca si probleme ?
Eu am citit pe acest forum ca in mare parte problemele ar fi de natura mecanica si electrica . Cu mecanica cred ca orice masina mai devreme sau mai tarziu o sa aibe probleme ca doar suntem in romania, dar ce probleme pot aparea pe partea electrica ?
2. Este scump de intretinut o alfa romeo ? (aici ma refer la costurile pieselor , filtrelor, turbinei, distributia, kitul ambreaj, si ce mai poate aparea ca problema)
3. Din cate am auzit motorul de1.9 JTD 16V este un motor foarte fiabil si pana acum nu prea am auzit lumea sa aiba probleme , ceea ce vreau sa imi si confirmati daca se poate.
4. Ce model este mai reusit / recomandat : 156 , 159 sau 147 (sau GT) si cam care ar fi diferentele majore dintre ele ?
Inca odata imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie , dar pe alte forumuri toata lumea incearca sa imi bage in cap ca alfa romeo e o masina cu probleme, ba ca motorul e prost, ba ca electrica se duce repede si nu inteleg de ce vorbesc in necunostinta de cauza. De aceea am apelat la acest forum , sa vorbesc si sa aflu pareri de la oamenii care au si iubesc alfa romeo.
Multumesc,
O zi buna