Anvelope

Adaptare led aftermarket

Se discuta despre motoare, service, modificari, intrebari, tutoriale.

Adaptare led aftermarket

Mesajde radio_on » Sam Noi 21, 2009 4:26 pm

Mi s-a intamplat sa se arda ledul din spatele butonului care controleaza directionarea ventilatiei in masina.
Am desfacut consola centrala, am dat jos panoul de control pe care era butonul, si am scos ledul din spatele lui:
DSC02085.JPG
ledul original

Am fost pe la toti distribuitorii de piese aftermarket sau originale si am cautat un astfel de led. Din cauza soclului de contact pe care il are atasat, nu am gasit nici un astfel de led, decat pe comanda (care poate dura si pana la 3 saptamani).
Mai puteam sa merg pe la dezmembrari insa nu am facut-o, si mi-am cumparat in schimb un led Philips, urmand sa il adaptez pentru a potrivi in locul celui original:
philips.JPG
ledul Philips cumparat
philips.JPG (15.52 KiB) Vizualizat de 259 ori

pe urmatoarele posturi va urma procedura prin care fixam ledul nou in soclul celui vechi :)
On a good day
radio_on
Dead spot

Marca: Alfa Romeo
Model: GTV lusso
Motorizare: 2.0 TS
Fabricat: 2001
Nr. de inmatriculare: CJ-86-GTV

Re: Adaptare led aftermarket

Mesajde radio_on » Sam Noi 21, 2009 4:36 pm

Pas 1: Se rup pinii ledului original pentru a-l putea scoate din soclu
DSC02087.JPG
ledul original detasat de soclu

Pas 2: Se indreapta pinii ledului aftermarket (cel mai probabil ei sunt indoiti pe lungimea ledului)
DSC02088.JPG
ledul vechi si ledul nou

Pas 3: Se detaseaza clemele de contact ale soclului
DSC02090.JPG
clemele detasate de soclu

Pas 4: Se introduce noul led astfel incat pinii acestuia sa iasa prin gaurelele orin care au iesit pinii vechi
DSC02091.JPG
gaurelele

DSC02093.JPG
ledul introdus in soclu

Pe urmatorul reply continuam pasii ... to be continued ;)
On a good day
radio_on
Dead spot

Re: Adaptare led aftermarket

Mesajde radio_on » Sam Noi 21, 2009 4:46 pm

Pasul 5: Se indoaie pinii inspre exteriorul soclului
DSC02094.JPG
pinii indoiti

Pasul 6: Se fixeaza clemele de contact peste pinii indoiti. Atentie: clemele trebuie sa faca contact cu pinii, pentru un plus de siguranta, lipiti pinii de cleme cu fludor. (eu nu i-am lipit)
DSC02096.JPG
clemele de contact puse la loc

Pasul 7: Verificati sistemul pentru a va asigura ca cele 2 urechiuse de la cleme sunt suficient de in relief pentru a intra in contact cu sursa de curent electric
DSC02099.JPG
Ledul aftermarket adaptat in soclul ledului original

Ledul este gata pentru a fi pus in spatele panoului de control.

In caz ca nu merge ledul, cel mai probabil urechiusele de la clemele soclului nu intra in contact cu sursa de curent. Daca aceasta sigur intra, verificati ca pinii ledului sa intre totodata in contact cu aceste 2 urechiuse.

Nota: nu trebuie sa existe contact intre cei 2 pini, si totodata nu trebuie sa existe contact intre cele 2 urechiuse (altfel apare scurt circuit si se va arde siguranta in cel mai fericit caz)
On a good day
radio_on
Dead spot

Inapoi la Tehnic