Anvelope

Amenzi in Ungaria

Locul in care se discuta lucruri generale, se spun bancuri si se critica alte masini.

Amenzi in Ungaria

Mesajde nosgtv » Mar Mar 01, 2011 9:03 pm

Salut ,

Cum tot am avut drumetii prin Germania , am dus masini de acolo pt diversi oameni cativa ani de zile, inevitabil m-am ales cu cateva amenzi. Cea mai groasa a fost in 2008 cand am depasit pe linia continua in Szeged un camion, si mi-o dat unguru 25000 forinti .

Nu m-am inteles cu el nici cum , i-am zis " Video ? Video ?" , sa scoata o filmare , o facut pe prostu si o inceput sa scrie amenda. Acuma multa lume mi-a spus ca VAI VAI VAI o sa ma inchida , o sa ma impuste etc... o sa im vina prin Fisc la noi in impozit , etc.

Nu am primit nimic , nici acasa in posta , nici nimic , ba mai mult in 2009 am plecat in Italia in Napoli , si am luat avionul din Budapesta , am trecut vama , am dat pasaportu la aeroport , nimeni nimic. Acuma am stat la garaj la mecanicul meu si un tip mo frecat la melodie ca o sa ma inchida si o sa am de platit cu dobanda mii de euro .....

Vreau parerile voastre , sau daca cineva are experienta cu asta :)
nosgtv
1st gear

Marca: Alfa Romeo
Model: GTV 916
Motorizare: 2.0TS
Fabricat: 2001

Re: Amenzi in Ungaria

Mesajde florinianc » Mar Mar 01, 2011 11:01 pm

Daca nu ai primit-o in 2 ani... caca-maca. Nu cred ca mai primesti. Ar fi culmea sa o primeste doar dupa inca 3 ani :P . La noi se prescrie amenda daca nu primesti PV 6-12 luni, nu mai stiu exact. Acu nu cred ca e foarte diferita legea la unguri..
florinianc
3rd gear

Marca: Opel
Model: Vectra B2
Motorizare: 1,6
Fabricat: nov2001
Nr. de inmatriculare: CJ 11 VHE

Mesajde bh00ooo » Mie Mar 02, 2011 1:16 am

Incearca sa nu mai faci alta grava ca sa nu te verifice cat esti acolo. In romania nu iti vine asa ca poti sta flex. Nu stiu in cat timp se prescrie la ei, am si eu un PV semnat la Ferihegy pe banda rezervata taxiurilor acum vreo 2 ani..
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Mesajde nosgtv » Mie Mar 02, 2011 2:08 am

Dar despre povestea asta cu intarzierea la plata cu amenda sa iti puna dobanda , si sa iti ceara nush ce suma imensa de bani , e adevarat sau povesti? Ca probabil in primavara ma apuc iara de dus una alta de la Nemti.
nosgtv
1st gear

Mesajde bh00ooo » Mie Mar 02, 2011 11:32 am

Am auzit de unul care a stat la politia de frontiera maghiara o zi pana a dus nu stiu ce bani de amenda dar nu stiu pentru ce anume era amenda aia in primul rand, deci nu sunt sigur ca era de circulatie. Stiu in schimb mai multi care au (avem) procese verbale semnate la unguri si nu ne-a venit nimic acasa de ani de zile si nici nu ne intreaba absolut nimeni de sanatate cand intram si iesim. Adevaru' e ca nici nu m-au prins demult cu vreo chestie de circulatie, nu ca as fi vreun sfant dar le-am invatat obiceiurile.
Regulile nescrise la unguri, cel putin dupa care ma iau eu:
1. linia continua e continua
2. radare mobile pe nationale sunt doar in localitati, intr-o zi normala unul la aprox 200 de km. Exceptie zonele cu limitari pentru lucrari
3. radarele fixe pe autostrada sunt semnalizate in avans cu placa atat pe stanga cat si pe dreapta, ai timp sa franezi si de la 200, daca nu dormi la volan. Mai mult pentru aia sunt puse. Radare mobile (dar si fixe) pe autostrada: daca nu ai numere de Ungaria nu iti vine nimic acasa, asta o stiu de la TV de la ei si din experienta proprie. Am trecut cu 190 pe ceas printr-unul mobil acum un an jumate. Daca nu te scoate din trafic pe loc ai scapat.
2 + 3 = 4: Contraventia la radar e ca la noi, peste 10 km/h. In zona cu limitare 80 poti merge cu 100 pe ceas si nu prea are treaba cu tine nimeni. Exceptie sunt localitatile mici, limitare 50 unde mergi cu max 65 pe ceas, daca vezi radar sau miroase a radar, vezi pct 7.
5. Nu claxonezi si nu pui faza mare in localitate
6. Nu exista proiectoare de ceata . Deloc.
7. Politia rutiera sta la supravegheat exact acolo unde ai sta si tu in locul lor: In zonele intrarilor in tara ca sa temperezi bezmeticii care uita ca au intrat in Schengen. In zonele cu lucrari la drum unde depasirea este interzisa indiferent de marcajul de pe jos. In localitati mai maricele, nu chiar fiecare sat, cu linii drepte luminate. Pe zone unde se poate da in gura dar totusi sunt limitari de un fel sau altul, ex: zona de national care se upgradeaza la autostrada si are portiuni cu 2 benzi dar nu este inca autostrada deci limitarea nu este 130 ci 90 sau 110. Si tot asa.
8. Daca esti oprit, nu raspunzi la intrebari deschise, doar la cele inchise, care accepta doar raspuns cu da sau nu. Ex: vorbiti maghiara? Da, nu, f putin, completat cu gest.La asta raspundem. Cu ce viteza circulati? La asta nu intelegem intrebarea.
9. Parcari in orase mari: Te uiti dinainte pe net si te mai orientezi la fata locului. Fiecare are alte reguli, s-ar putea sa ai surprize placute.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Mesajde nosgtv » Mie Mar 02, 2011 8:24 pm

Deci conluzia fiind ca , daca in 3 ani , nu m-o intrebat nimeni de sanatate , nici un ungaria , nici la aeroport , nu tre sa im mai fac griji ? :))
nosgtv
1st gear

Mesajde bh00ooo » Mie Mar 02, 2011 8:25 pm

Nu. Habar n-am in cat timp se prescriu amenzile de circulatie la ei.
bh00ooo
Site Admin

Mesajde nosgtv » Joi Mar 03, 2011 10:19 pm

Sunt cam impartite parerile ...

Unii zic ca intr-un an se prescriu , alti in 5 ani. Dar dupa parerea mea , daca nu s-a trimis acasa , sau la finante in impozit , macar o notificare dupa 3 ani de zile . Nu cred ca v-a mai fi ceva problema , suma fiind neglijabila , iar contraventia ceva "normal" . Nu stiu daca cineva insista sa isi bata capul cu asa ceva prea multa vreme.
nosgtv
1st gear

Inapoi la Discutii generale