Daca tot m-a provocat Nelu la o destainuire, va prezint pe scurt seviciile oferite de o firma din Ungaria, care se ocupa cu reparatiile de injectoare auto.
Pentru cei care stiu ungureste gasiti mai multe detalii legate de locatia exacta aici: http://www.freeweb.hu/uhrindiesel/contact.html.
Dupa cum spuneam in topicul lui Mani, am ajuns la respectivul atelier acum cca 3 luni, dupa ce unui prieten de-al meu au reusit sa-i buleasca la Oradea, inca un injector de pe Fordul adus recent din Germania. El avea o problema cu un singur injector, iar cei de la noi au reusit sa-i mai strice unul si un cap de la al treilea…
Ne-am facut o programare, ne-am luat cele 4 injectoare cu noi si am plecat la unguri.
Nu mai trebuie sa mentionez ca la astia nu mai trebuie sa stai 30 de minute la 8 AM pana isi beau cafeaua, sa nu isi gasesc nu stiu ce scule… totul merge struna.
Am dat injectoarele omului, iar el ne-a explicat:
-in primul rand se testeaza fiecare injector in parte montandu-l pe un aparat special. Aparatul ii face cateva zeci de teste mecanice, iar daca la unul da FAIL atunci inseama ca are un bai... Pret test 4000 FT/buc + TVA 25%
-daca injectorul trece testul inseamna ca din punct de vedere mecanic este ok
- daca e problema de cod si trebuie recodat nu i se face altceva decat sa i se atribuie un cod nou, cod care trebuie utilizat de mecanic atunci cand il monteaza pe masina. Codul costa 8000 FT/ buc + TVA
Problemele pe care le poate avea un injector a zis ca sunt:
-e infundat cu pilitura de fier care provine de la rulmentii pompei de combustibil, caz in care trebuie schimbata pompa, curatat rezervorul si conductele. In caz contrar la prima cheie, ajunge iar jegul in injector si trebuie refacuta operatiunea.
-Trebuie desfacut pentru ca are probleme mecanice (la care nu ma pricep) iar asta poate sa coste inca maxim 28.000 de FT/buc + TVA , daca schimba tot in el, sau ma rog ceea ce se poate schimba la un injector.
In cazul in care aveti o firma in Ro atunci se poate plati fara tva sau va intelegeti la fata locului.
Ofera garantie pentru lucrare, dar in cazul in care injectorul se strica din nou din cauze legate de impuritatile din motorina, garantia zboara…
Pot sa zic ca de atunci incoace Fordul merge super, deci functioneaza treaba.
Daca aveti probleme cu maghiara dati un telefon si va programez eu. 0742.013.896
PS: puteti merge cu masina la o diagnoza (3000-5000 de FT in functie de motorizare), dar daca injectoarele necesita reparatii ei nu le demonteaza de pe masina. Asa incat, pentru reperatie efectiva trebuie sa le trimiteti in cutie si aveti grija la numerotarea lor pentru ca injectoarele nu sunt in ordine montate de la 1 la 4 pe cilindru.