Anvelope

Circuit comanda ambreiaj???

Alfa Romeo 147 este produsa din anul 2000. In anul 2001 a castigat Masina Anului in Europa. Desenata de Walter de'Silva si Wolfgang Egger, inlocuieste vechea generatie de hatchback-uri 145/146. Aici gasiti informatii si despre viitoarea inlocuitoare, Alfa Romeo 149/Milano.

Circuit comanda ambreiaj???

Mesajde tzili » Vin Sep 03, 2010 5:33 pm

Va salut.

Intr-o zi atunci cand am vrut sa plec de la serviciu nu mai puteam schimba vitezele. Pedala de ambreiaj mergea in gol cam 3/4 din cursa si chiar daca am scos si presurile pentru a putea fi apasata mai tare, degeaba. Saraca masina a incercat sa-mi spuna cu vreo cateva zile in urma ca are o problema, pentru ca dimineata pedala mergea 1/2 de cursa in gol, dar pe masura ce mergeam, isi dadea drumul.
Stiu ca rulmentul de presiune nu este dus ca am schimbat tot kit-ul de ambreiaj cu vreo 30000 km in urma (sper sa nu se fi dus iar!!!!).
Am deschis capota si am observat ca atunci cand pedala se apasa, tija aia de pe cutie nu se misca deloc. Mai mult decat atat, cilindrul receptor are ulei pe el (sau lichid de frana probabil). Masina acum sta cuminte in curtea fabricii unde lucrez :XD: . Intrebarea mea este: este cilindrul receptor dus? Si daca da, credeti ca se merita sa cumpar un set de reparatie pentru el? Se pot repara usor cilindrii astia?
Intreb pentru ca singurul service in care am incredere sa o duc, se afla la vreo 38 km de locul unde lucrez, si daca tot ma duc cu ea acolo (cel mai probabil pe platforma :ka_boom: ...alti bani, alta distractie), macar sa am piesele cumparate ca sa pot pleca in aceeasi zi cu ea.

Va multumesc.
tzili
Dead spot

Marca: Alfa Romeo
Model: 147
Motorizare: 1.9 JTD
Fabricat: 2002

Re: Circuit comanda ambreiaj???

Mesajde tzili » Sam Sep 04, 2010 3:10 pm

Gata, am rezolvat-o! 8-)
Vinovatul a fost cilindrul receptor. Avea una dintre garnituri dusa, iar cealalta era destul de obosita. Au fost schimbate amandoua cu unele trainice de dacie. Am completat si lichidul de frana pierdut.
Costuri:
- reparatie - 60 lei
- lichid de frana - 20 lei
- platforma - 160 lei ...... Doamne ajuta! :have_a_nice_day:

PS: se pare ca nu intotdeauna este de vina pompa de ambreiaj din spatele pedalei...atentie!

Daca aveti vreodata drum prin Araci, prima localitate din judetul Covasna, cum intri din Brasov, puteti gasiti acolo un mecanic foarte fain.
tzili
Dead spot

Mesajde florinianc » Sam Sep 04, 2010 10:43 pm

Minune mare piesele astea de dacie :) . Sa te tina mult si bine pana sa te mai bagi sub capota.
florinianc
3rd gear

Marca: Opel
Model: Vectra B2
Motorizare: 1,6
Fabricat: nov2001
Nr. de inmatriculare: CJ 11 VHE

Mesajde bh00ooo » Dum Sep 05, 2010 4:31 pm

Off topic, bucsi bara stabilizatoare fata logan merg perfect la bara stabilizatoare spate la noi. Costa 7 lei bucata la un magazin scump :)
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Mesajde tzili » Dum Sep 05, 2010 9:39 pm

Mecanicul respectiv mi-a zis ceva de genul..."ingropi 5 cilindri receptori pana sa se strice iar garniturile astea". Am vazut ca in general sunt multe piese din cauciuc care merg de la dacie. Imi zicea cineva ca nu stiu ce furtun de apa este compatibil de asemenea cu unul de la masina noastra nationala.
tzili
Dead spot

Mesajde thenuts » Joi Oct 14, 2010 12:04 pm

Aia stiam ca bucsele la bara stabilizatoare merg si alea de pe dacie dar cat crezi ca te tin alea de 7 lei ? Avand in vedere ca acccesul la bara stabilizatoare presupune multa bataie de cap mai bine dai un ban da stai in fata.
for the win
thenuts
3rd gear

Fabricat: 2001
Nr. de inmatriculare: CJ 24 FTW

Mesajde bh00ooo » Joi Oct 14, 2010 12:13 pm

SPATE. Merg pe bara SPATE. Si da, tin perfect, au deja 1 an, peste vreo saptamana ma duc la service pt alte chestii si le verific si pe astea cum au rezistat.
Pe fata am schimbat doua randuri de bucsi degeaba, si nu dinastea cu 7 lei, daca vrei treaba facuta sa reziste, se schimba toata bara.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Inapoi la Alfa 147, 149