Anvelope

consum ridicat alfa 147

Alfa Romeo 147 este produsa din anul 2000. In anul 2001 a castigat Masina Anului in Europa. Desenata de Walter de'Silva si Wolfgang Egger, inlocuieste vechea generatie de hatchback-uri 145/146. Aici gasiti informatii si despre viitoarea inlocuitoare, Alfa Romeo 149/Milano.

consum ridicat alfa 147

Mesajde dr147 » Vin Feb 05, 2010 12:44 pm

Salut , consumul mediu s-a ridicat de pe o zi pe alta de la 9 la 12 , stie cineva ce poate fi de vina? , am circulat ca deobicei , fara extreme :), a si masina nu merge great ..
Alfa Romeo 147 ,verde acero "kermit"
dr147
3rd gear

Marca: Alfa Romeo
Model: 147
Motorizare: 1,6 TS
Fabricat: aug 2001

Re: consum ridicat alfa 147

Mesajde treger_felix » Vin Feb 05, 2010 5:42 pm

Filtrul de aer l-ai schimbat?
De tras cum trage, ma refer la turatii mici vs. mari?
Alfa Romeo 156 2.0TS 16v - my ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
- my ex.
Land Rover Freelander TD4 - my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
Yamaha FZR600/YZF600 Thundercat
treger_felix
Site Admin

Model: 166
Motorizare: 2.5 V6 24v
Fabricat: 04.1999
Nr. de inmatriculare: B 49 AFL

Mesajde dr147 » Vin Feb 05, 2010 7:56 pm

filtrul de aer nu l-am mai schimbat cam de un an, de tras trage mai bine in turatii si mai putin in turatii mici..chestia ciudata e ca uneori merge mai bine uneori mai prost:) n-am idee de ce.. daca o pun pe tester pot sa vad daca lucreaza bine debitmetrul?
dr147
3rd gear

Mesajde Turgon » Sam Feb 06, 2010 12:08 am

Pe tester iti arata debitul de aer, din cate imi amintesc. Dupa asta ar trebui sa iti dai seama daca e in parametrii sau nu. Mai simplu ar fi sa scoti mufa de la debitmetru si sa vezi daca e vreo schimbare, de regula in bine, in comportamentul motorului...
Qui pro quo!
Turgon
Membru legitimat

Model: 159
Motorizare: 1.9 JTDm
Fabricat: 2008

Mesajde treger_felix » Sam Feb 06, 2010 8:37 am

1. Schimba neaparat filtrul de aer.
2. Scoate mufa din debitmetru si da o tura sa vezi cum merge, daca e bulit ar trebui sa mearga mai bine cu mufa scoasa.
3. Mergi la tester, chiar si un tester mai putin profesional, gen Alfadiag pe care il are acum cam toata lumea iti arata valorile maselor de aer date de catre debitmetru.
4. Compara aceste valori cu cele date in eLearn si o sa vezi daca e bulit sau nu.
5. Distributia cand ai schimbat-o? Unde? Cu sau fara cale?
- my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
treger_felix
Site Admin

Mesajde dr147 » Sam Feb 06, 2010 7:50 pm

Distributia a fost schimbata in urma cu un an jumate , cam 15000 daca am facut de atunci , fara cale , posibil sa nu fie bine pusa ? am mai fost si la alt mecanic si a zis ca daca nu era bine pusa motorul mergea ff prost la mine nu e cazul , acuma nu stiu nu-s expert sa zic ca e bine sau nu...

l.e. la varianta ts 105 cp fara variator distributia nu se monteaza mai simplu chiar si fara cale? ca si la orice benzinara ma refer..
dr147
3rd gear

Mesajde PuQ » Dum Feb 07, 2010 4:08 pm

1. daca ai mers 15 mii cu distributia inseamna ca e bine pusa ( da la cele fara variator se poate pune distributia si fara cale , dar indicat ar fi ..cu )

2. nu ai de ce sa mergi la tester daca nu ai eroare pe bord.....asta e aberatie , ce sa iti zica testerul, ca totul e oke ? , eroarea apare pe bord in momentul in care "acele valori" nu mai sunt normale ( indiferent de piesa , sonde, debitmetru, injectoare, bujii , drosere bujii etc....) , daca nu e eroare....e irelevant testerul

3 . schimba filtrul ala de aer , si pune benzina de calitate ca altfel..... si poate o curatare la clapeta de acceleratie nu ar strica , dar acolo simti hibe doar la ralanty

4 . nu fa teste cu scosul mufei la debitmetru si porcarii deastea , daca nu ai eroare in bord , deoarece s-ar putea sa il strici , e o piesa sensibila , iar daca cumva scoti mufa , si dai cheie , vei vedea ca iti apare error ... care va disparea peste un timp dupa ce pui mufa inapoi , si iti vei da seama ca ai facut treaba asta in zadar .
PuQ
Dead spot

Motorizare: 1,6 ts
Fabricat: 2001

Mesajde dr147 » Dum Feb 07, 2010 6:20 pm

Cineva care pricepe ce zice testerul cred ca poate sa se pronunte daca debitmetrul e ok sau nu , vazand cum lucreaza in timp real.. cred.. intr-adevar erori nu am ... o sa vad totusi ce zice un tester si o sa schimb filtrul :) , nu se poate ca si frigul a contribuit la consumul mai mare? + filtru vechi , o sa va zic ce am facut dupa ce am schimbat filtrul:)

l.e. mai demult am scos odata mufa de la debitmetru , tot asa pentru o tura sa vad cum merge , primele sute de metri parca a raspuns mai bine la pedala de acceleratie , dar apoi mai incolo nu am observat nimic deosebit...
dr147
3rd gear

Mesajde Rares » Mar Feb 09, 2010 2:54 pm

Masina aia are 105 CP si o 1285 de kile...nu vrei sa faca suta in 8 secunde nu?
Eu vad diferenta intre ale mele. Cand ma pun la volanul aleia mici parca ma rog de ea sa traga. Dar pentru ca scoate toba finala un zgomot mai puternic, simt parca totusi ar pune mai mult suflet, desi tot acolo-i ca cea stoc.
Am schimat uleiul, filtrele si nu am simtit nimic imbunatatit. Cand accelerez pe loc se aude cum trage aer la greu. Deci nu am de ce sa ma plang. Inca o data: are 105CP si atata poate.
Am avut skoda de 105CP si mergea cu muuuult mai greoi decat asta, din toate punctele de vedere. Numai la gropi avea un + fata de 147, nu troznea din toate incheieturile.... :?
Consumul este mereu intre 10L si 13L/100 in oras, in conditiile in care nu o omor, da nici nu o tin in puf. E masina si trebuie sa mearga ok pana in 4500 de ture. Peste nu prea ai loc in oras....Am atins odata si 15L fara sa o forjez.
In conditiile de afara ar trebui sa traga mai bine decat vara. Aerul e mult mai rece, motorul nu se supraincalzeste, dar evident consumul creste.
Problema nu e la masina, ci la tine. Vrei ceea ce motorul ala n-o sa poata sa-ti dea niciodata....mai multi caluti :))
Te-am mai inviatat de vreo 3 ori: hai la o tura comparativa, ca si asa aproape iti vad blocul cand ma uit pe geam afara. Da tu nu ca Batman-Batman :)))
Rares
Membru legitimat

Model: 147 & 156
Motorizare: 1.6 1.9
Fabricat: 2003 & 2004
Nr. de inmatriculare: BH 28/82 WEE

Mesajde treger_felix » Mie Feb 10, 2010 8:27 am

PuQ scrie:1. daca ai mers 15 mii cu distributia inseamna ca e bine pusa ( da la cele fara variator se poate pune distributia si fara cale , dar indicat ar fi ..cu )

2. nu ai de ce sa mergi la tester daca nu ai eroare pe bord.....asta e aberatie , ce sa iti zica testerul, ca totul e oke ? , eroarea apare pe bord in momentul in care "acele valori" nu mai sunt normale ( indiferent de piesa , sonde, debitmetru, injectoare, bujii , drosere bujii etc....) , daca nu e eroare....e irelevant testerul

3 . schimba filtrul ala de aer , si pune benzina de calitate ca altfel..... si poate o curatare la clapeta de acceleratie nu ar strica , dar acolo simti hibe doar la ralanty

4 . nu fa teste cu scosul mufei la debitmetru si porcarii deastea , daca nu ai eroare in bord , deoarece s-ar putea sa il strici , e o piesa sensibila , iar daca cumva scoti mufa , si dai cheie , vei vedea ca iti apare error ... care va disparea peste un timp dupa ce pui mufa inapoi , si iti vei da seama ca ai facut treaba asta in zadar .

1. total gresit, eu am mers cu distributia pusa prost la 156 vreo 10.000km (pana am fost la Cj si am pus-o dinnou, Sandu s-a speriat cat de deviata era). motorul mergea la prima vedere brici, atata tot ca mi-a crescut consumul si tragea ok doar dupa ce treceam de 4000 ture.

2. diinou gresit. Debitmetrul de aer are 2 functii vitale: masoara cantitatea de aer aspirata si masoara temperatura aerului din admisie. Eroarea in bord iti apare doar cand se buleste senzorul de temperatura din el, nicidecum cand nu mai masoara corect cantitatea de aer.

3. sfat bun.

4. scoaterea mufei din debitmetru este cea mai simpla solutie de a vedea functionarea acestuia. in momentul cand ECU-ul nu mai simte semnal de la debitmetru automat intra in avarie si trece pe o "harta" de functionare a motorului in regim de avarie prin care acesta functioneaza la cca 75% din parametrii nominali. Faptul ca scoti debitmetrul nu afecteaza cu ABSOLUT nimic la functionarea mototului, atata tot ca iti va apare eroarea in bord ca nu mai primeste temperatura aerului in admisie, eroare care se sterge ori cu tester, ori cu ECU reset.
- my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
treger_felix
Site Admin

Mesajde dr147 » Mie Feb 10, 2010 11:36 am

Rares te sun intr-o zi sa vedem , te-am crezut un vecin mai ocupat nu imi place sa deranjez mult si asa te-am mai sunat de destule ori :P , merci mult baieti pentru pareri , totusi am sa investighez distributia cand voi umbla la tacheti , asta se poate face numai cu calele ?
dr147
3rd gear

Inapoi la Alfa 147, 149