Anvelope

Flash-uri in trafic ?

Locul in care se discuta lucruri generale, se spun bancuri si se critica alte masini.

Flash-uri in trafic

Frecvent
2
11%
Ocazional
13
76%
Niciodata din respect pentru ceilalti automobilisti
2
11%

Voturi totale : 17

Flash-uri in trafic ?

Mesajde the red passion » Lun Mar 16, 2009 11:19 pm

Obisnuiti sa dati flash-uri sau clacsoane in trafic ... pentru ca cel din fata voastra sa degajeze banda ?
Alfista fino alla morte!:drak: Il cuore ha sempre ragione!
the red passion
Top gear

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 1.9 jtd
Motorizare: 145 cp
Fabricat: Octombrie 2003

Re: Flash-uri in trafic ?

Mesajde Turgon » Mar Mar 17, 2009 12:34 am

Ocazional ca si in rareori! De cele mai multe ori dau flash-uri cand dau un pic din prioritatea mea si altora mai necajiti. :lol:
Qui pro quo!
Turgon
Membru legitimat

Model: 159
Motorizare: 1.9 JTDm
Fabricat: 2008

Mesajde branconier » Mar Mar 17, 2009 8:57 am

ocazional, in sensul ca atunci cand printr-un flash sau claxon pot evita o situatie periculoasa, cum ar fi un radar de exemplu :) sau cum zicea Turgon, atunci cand cedezi trecerea cuiva aflat "in nevoie", ca sa il protejezi..
cat despre cei care dau flash-uri sa te dai din fata lor: NU POT SA II SUFAR !!! si le transmit toate cele bune pe cale orala
de obicei, ma "asigur" si in spate si vad daca vine unu cu viteza mai mare ca mine (se intampla, dar mai rar :D ) si ii fac loc daca pot, incerc sa ii respect pe toti participantii la trafic, in speranta ca la randul meu voi fi respectat (vise)
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Mesajde mihai65 » Mie Mar 18, 2009 6:08 am

ocazional flash-uri ,claxon aproape niciodata,de obicei lumini de avarie pentru a multumi unui partener de trafic care mi-a facut o favoare.
Dar sunt si exceptiile ce confirma regula:
1 banda dubla la urcare, tir-ul (sau diverse auto mai lente)merge pe banda 2 ,banda 1 fiind libera,in 90% din cazuri agresivitatea imaginii in oglinda a alfei isi face datoria si se dau la o parte ca si "curentati",daca nu ,ii dau flash +ceva urari de bine in gind(citeodata si cu voce tare) pentru indolenta.
2 intilnirea cu un alfist in trafic
3 Tot arsenalul(flash-uri,claxon ,gesturi de a merge mai repede,)cind il am in fata mea pe Nelu :lol:
Foarte curios este ca in situatii limita de pericol iminent(gen depasiri sinucigase facute de diversi "piloti" etc)nu am nici o reactie de acest gen ,probabil datorita concentrarii de a iesi cu brio din ele.
mihai65
Presedinte AlfaAmore Romania

Model: 156,33
Motorizare: diverse
Fabricat: 1989-2004

Mesajde thezapper » Mar Apr 05, 2011 8:27 pm

Eu dau si flash-uri si claxoane la tampitii care umbla cu 20kmh pe banda a 2-a cand banda 1 este
libera. Nu injur si nu urlu la ei, nu fac semne pe geam. Dar ma deranjeaza cand trebuie sa
depasesc pe dreapta din cauza unor dobitoci care nu stiu o simpla regula rutiera.

In rest nu am treaba. Si pe autostrada, sunt linistit. Daca merg mult mai tare decat cei din fata
mea si au unde sa se dea la o parte atunci le fac semn. Dar majoritatea sunt baieti simtiti si se dau
la o parte.
“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”
thezapper
4th gear

Model: Brera
Motorizare: 3.2 JTS V6
Fabricat: 2007
Nr. de inmatriculare: TM 11 XGJ

Mesajde graffi80 » Mar Apr 05, 2011 11:15 pm

Daca toti conducatorii auto ar stii sa conduca , corect , adica pe banda unu si banda doi sa o lase libera pt depasiri atunci nu am ajunge in situatia sa dam flasuri sau alte chestii , vorba lui Mihai imaginea unei Alfe in oglinda are efect inainte sa-ti urce tensiunea in varful "degetului". Pe autostrada ( in tara sau afara ) am luat exemplul german - tin semnalul stanga aprins si incerc sa stau cat mai aproape de partea stanga a benzii sa fiu vazut in oglinda , asta pt cine se uita in oglinda ca la noi astea daca ar fi pe lista de optionale am avea masini fara oglinzi ( multi nu stiu la ce folosesc ) :)
Graffi80 - "Every time I see an Alfa Romeo, I tip my hat", Henry Ford
"Alfa`s don`t break down...they stop to be admired" :D
graffi80
Membru legitimat

Model: 75 & 156
Motorizare: 2.0 1.9
Fabricat: 1986 & 2004
Nr. de inmatriculare: CJ-75/35-GTA

Mesajde StanPatzitW » Sam Mai 28, 2011 12:23 pm

graffi80 scrie:Daca toti conducatorii auto ar stii sa conduca , corect , adica pe banda unu si banda doi sa o lase libera pt depasiri atunci nu am ajunge in situatia sa dam flasuri sau alte chestii :)

pentru asta ar trebui sa invatam ca banda 1 nu este parcare :grin:
Trece ALFELE-n zare... Eu ma uit, ele dispare...

www.alfaamore.ro/forum/gagica-16v-150-t813.html
StanPatzitW
4th gear

Model: GT 150CP
Motorizare: 1.9 JTD 16
Fabricat: 2005
Nr. de inmatriculare: AB 31 MOB

Inapoi la Discutii generale