Anvelope

motor temperat

Motoarele Alfa Romeo - Date tehnice, intrebari, probleme si solutii.

motor temperat

Mesajde emil » Mar Iun 09, 2009 2:23 pm

salut alfisti
am un 155 diesel 2,5, l-am cumparat de curind si are un comportament ciudat.sau e ceva normal si nu stiu eu.
daca merg cu viteza pina in 130km/h apa se stabilizeaza la 90 grade indiferent cit timp merg.
cum am sarit de 140 km/ora apa se duce peste 100 de grade.
voi ce parere aveti?
emil
Reverse

Re: motor temperat

Mesajde bh00ooo » Mar Iun 09, 2009 2:31 pm

Sunt mai degraba curios ce se intampla in oras, in trafic, la semafor cand sunt 30 de grade afara. Atunci la cat iti sta apa?

Eu am avut tot felul de probleme la racire iar rezolvarea finala a fost schimbarea radiatorului. In cazul tau, daca se supraincalzeste in sarcina (desi 100 de grade nu e ingrijorator, eu vedeam si 120) la viteza, cand ai curent de aer si nu depinzi de functionarea sau nefunctionarea ventilatorului.... inclin sa cred ca este infundat radiatorul de apa sau e terminat. Daca treci cu degetele peste radiator, e dur sau poros, faramicios?

Ar fi excelent daca ai putea masura viteza aerului peste radiator stand pe loc cu ventilatorul pe treapta a doua. Ar trebui sa fie 8-10 m/s. Mesterii de clime au de obicei microturbine pentru asemenea masuratori.

Alte variante ar fi nivel/calitate lichid racire si pompa de apa.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Re: motor temperat

Mesajde treger_felix » Mar Iun 09, 2009 3:23 pm

nu vreau sa te descurajez, dar imi suna a garnitura de chiuloasa. nu esti singurul care are simptomele astea si mai cunosc cazuri si la ei a fost garnitura de chiuloasa (acelasi tip de motor)
Alfa Romeo 156 2.0TS 16v - my ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
- my ex.
Land Rover Freelander TD4 - my ex.
SAAB 9-3 Vector 2.2TiD
Yamaha FZR600/YZF600 Thundercat
treger_felix
Site Admin

Marca: Alfa Romeo
Model: 166
Motorizare: 2.5 V6 24v
Fabricat: 04.1999