Anvelope

Pompa apa

Alfa Romeo 147 este produsa din anul 2000. In anul 2001 a castigat Masina Anului in Europa. Desenata de Walter de'Silva si Wolfgang Egger, inlocuieste vechea generatie de hatchback-uri 145/146. Aici gasiti informatii si despre viitoarea inlocuitoare, Alfa Romeo 149/Milano.

Pompa apa

Mesajde Val S » Mie Aug 18, 2010 9:36 pm

Salut,
Nu am scris prea mult pana acum ca nu am avut de ce sa ma plang.
De bine am tot scris si aici (mai de mult) si pe forum Pejo, unde am acelasi nick name.
Eu nu sunt proprietar de 147, dar de 3 ani "ma dau" din toata inima cu o AR 147 "de servici".
Model din 2006, 1,9 JTDM 150 CP. Super masina.
Problema mea este ca pe 11.07.2010 a iesit din cei 3 ani de garantie, iar pe 25.07.2010 s-a blocat pompa de apa, a incalzit cureaua de distributie, care a stricat un intinzator de plastic, s-a largit, a sarit de pe distributie si in cateva secunde s-au rupt culbutorii de pe una din axele cu came. Masina are acum aproape 53.000 Km.
Sta in service din 27.07.2010 si sper sa fie gata saptamana asta.
La 2 ani si 36.000 km am schimbat distributia, iar la aproape 3 ani am facut revizia de 50.000 Km, la care cei din service nu au constatat nimic in neregula. Dupa 2 luni de la revizie, si 3000 Km, pompa s-a gripat "din senin" si fara semne prealabile evidente.
Ceea care a facut tot raul este pompa de apa. Tot aceeasi a durat 3 saptamani sa fie adusa in service.
Ceea ce este clar diferit la AutoItalia - importatorul marcilor italiene (minus Ferrari) fata de restul pietei auto din Romania este ca ei nu numai ca nu schimba, dar nici nu recomanda schimbarea pompei de apa odata cu distributia.
Pot sa va scriu o carte despre exploatarea, intretinerea, piesele schimbate, evenimentele petrecute, samd., cu aceasta masina, dar nu este ideea topicului.
Intrebarea mea este: a mai avut si altcineva probleme cu pompa de apa? sau eu sunt singurul ghinionist?
Multumesc de ajutor!
Val S
Reverse

Marca: Alfa Romeo
Model: Giulietta
Motorizare: 2,0 JTDM
Fabricat: 2011
Nr. de inmatriculare: B 34 JLE

Re: Pompa apa

Mesajde bh00ooo » Joi Aug 19, 2010 10:16 am

"la noi pompa de apa nu se schimba cu distributia" . Asta vreau sa o vad in scris, semnat si stampilat, ca sa pot sa ii dau in judecata.
Parerea mea ca au schimbat-o de fapt dar au schimbat-o cu cea mai ieftina ce au gasit-o, cu defect de fabricatie, de exemplu joc in ax, care o face sa se incalzeasca (rau de tot) in mers si sa se gripeze.
Exact sambata asta am fost la serviceul unde merg intotdeauna, nu AI, pentru un schimb de lichid de servo. Tipul de acolo tocmai isi schimba pompa de apa la Volvo-ul lui si injura cu patos, sfinti, dumniezai, organe genitale etc etc. Pompa noua ce o montase avea joc in ax, se simtea la mana dar doar dupa montaj si strangerea curelei. A lasat-o montata si a dat drumul motorului la relanti. In doua minute era calda. Evident ca a trebuit sa dea jos tot si sa o puna pe cea veche pana cand ii schimba magazinul pompa defecta. Sunt convins ca asta ai patit si tu doar ca nemernicii nu au verificat nimic dupa ca au strans suruburile.
Pompa originala nu ar fi cedat la kilometrii aia, nu face probleme la JTD-uri, in vest se schimba la 120ooo.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Mesajde graffi80 » Joi Aug 19, 2010 7:19 pm

O alta faza des intalnita in service-uri este schimbul unei piese cu alta second ( cea noua fiind valorificata de mecanic) si asta a patit-o o cunostiinta la Mercedes, asa ca orice e posibil... din pacate :pissed_off:
Graffi80 - "Every time I see an Alfa Romeo, I tip my hat", Henry Ford
"Alfa`s don`t break down...they stop to be admired" :D
graffi80
Membru legitimat

Model: 75 & 156
Motorizare: 2.0 1.9
Fabricat: 1986 & 2004
Nr. de inmatriculare: CJ-75/35-GTA

Mesajde dr147 » Sam Aug 21, 2010 6:33 pm

Au lasat pompa de apa veche si cea noua trecuta in factura se vinde cu shusta pe bani buni , sa mergi la service de marca cu masina ta e pierdere de timp si bani plus o gramada de nervi si fire albe in cap :)), cum sa se scoata de la schimbarea pompei de apa odata cu distributia? simplu , nu se schimba cu distributia , hahaha :)), foarte tare:)
Alfa Romeo 147 ,verde acero "kermit"
dr147
3rd gear

Model: 147
Motorizare: 1,6 TS
Fabricat: aug 2001

Mesajde tzili » Sam Sep 04, 2010 8:41 am

Si eu am fost in punctul in care era sa o patesc din cauza pompei de apa. La schimbarea distributiei la 120000 km, pompa era aproape gripata si curgea apa din ea. Eu unul stiu sigur ca la 180000 am sa schimb iar pompa asta.
tzili
Dead spot

Model: 147
Motorizare: 1.9 JTD
Fabricat: 2002

Mesajde autozurro » Vin Feb 15, 2013 6:08 am

In mod normal trebuiau sa iti schime si pompa de apa... In fine, sunt si furnizori de piese care vand separat pompa de apa cand le ceri un set de distributie, si asta intentionez sa cred ca se intampla tot din cauza utilizatorilor de vehicule. Am intalnit si eu multi care imi spun "la ce bun sa schimb si pompa de apa? Da-o-ncolo ca merge, eu vreau decat cureaua si restul". Si vine neprevazutul.

Cei de la AI in mod normal trebuiau sa spuna ca au ambele variante si trebuiau SA RECOMANDE inlocuirea pompei de apa. In acest caz ar trebui dati in judecata daca exista dovezi (constatare scrisa in care sa nu fie mentionata si pompa de apa + devizul sau factura din care sa reiasa ca s-a facut schimbul de distributie).
autozurro
Reverse

Marca: dacia
Model: 1310
Motorizare: 1.4
Fabricat: 1991

Inapoi la Alfa 147, 149