Anvelope

Problema motor

Motoarele Alfa Romeo - Date tehnice, intrebari, probleme si solutii.

Problema motor

Mesajde Dirac » Mie Mai 04, 2011 12:04 pm

Salutare, am si eu cateva intrebari legate despre o alfa 156 1,9JTD, pentru ca am cateva probleme cu ea:
1. de ceva timp in mers se aprinde becul de la motor pe bord si nu mai trage, iar ca sa isi revina trebuie sa opresc masina, incepe sa traga dar becul ramane aprins.
2.Imi trebuie furtunul ce duce la turbina, ca mi s-a spart, unde as putea sa il gasesc mai ieftin??ca nu as mai da 5 mil pe el ca l-am schimbat acuma un an, am pus unul nou si vad ca iar s-a spart.

daca puteti sa ma ajutati in vreun fel, merci
Dirac
Reverse

Re: Problema motor

Mesajde branconier » Mie Mai 04, 2011 1:45 pm

in primul rand ne-ar ajuta daca ti-ai completa profilul cu toate datele...
1. Cel mai probabil e de la furtunul spart la turbo, pentru ca daca pierzi presiune, senzorul nu mai functioneaza cum trebuie si de aceea masina functioneaza ca si cand nu ar avea turbina.
Inlocuieste furtunul, curata EGR-ul si senzorul care "simte" presiunea turbinei, sterge erorile din soft si ar trebui sa fie in regula.
2. Personal nu stiu.
bafta
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Re: Problema motor

Mesajde bh00ooo » Joi Mai 05, 2011 12:52 pm

1. Du-te la o diagnoza la reprezentanta sau la un service cu scule de diagnoza bune si vezi ce erori ai stocate. In functie de acelea actionezi in continuare.

2. Nu stiu ce furtun ai luat tu cu 5 milioane si a tinut doar un an. In primul rand care furtun e spart? Intre turbina si intercooler sau intre intercooler si admisie . Acesta ultimul este acela mai lung si mai scump dar eu l-am luat cu vreo 2 milioane si ceva acum doi ani de la Italoparts.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Marca: Alfa Romeo
Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Inapoi la Motoare