Anvelope

Recuperarea taxei de inmatriculare

Locul in care se discuta lucruri generale, se spun bancuri si se critica alte masini.

Re: Recuperarea taxei de inmatriculare

Mesajde dr147 » Lun Iun 07, 2010 8:07 am

Rares esti la mesajul 147 :P

Rares
Membru legitimat

O sa incep si eu demersurile cu pasul 1 , cat de repede , multumim Rares !
Alfa Romeo 147 ,verde acero "kermit"
dr147
3rd gear

Marca: Alfa Romeo
Model: 147
Motorizare: 1,6 TS
Fabricat: aug 2001

Mesajde Rares » Mar Sep 14, 2010 8:13 am

Pentru ca din iunuie si pana azi nimeni nu s-a mai aratat interesat de recuperarea taxei, am uitat sa mai postez continuarea.
Am primit un mesaj prin care se solictita continuarea, atasez mai jos Chemarea in judecata.

CATRE,

TRIBUNALUL ……….
Sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscala

Subsemnatul, ……….., domicialiat in …….., str. ….formulez prezenta

CERERE

Prin care solicit chemarea in judecata a ADMINISTRATIEI FINANTELOR PULBICE A MUNICIPIULUI ….., cu sediul in ….., str……, judetul …..
- obligarea paratei la restituirea sumei de ….., formata din:
- taxa speciala pentru autoturisme in cuantum de ….lei, actualizata cu rata dobanzii fiscale pana la data platii;
- * si a diferentei taxei speciale pentru autoturisme in cuantum de ….lei, stabilite prin decizia de restituire nr. … din data de …. care mi-a fost stabilita in mod nelegal, actualizata cu rata dobanzii fiscale pana la data platii.
- obligarea paratei la restituirea cheltuielilor de judecata avansate.
In motivarea cererii indic faptul ca, in data de …. am achizitionat dintr-un stat membru U.E., un autoturism marca…., modelul…, cu numarul de identificare …., fabricat in anul …, iar pentru a-l putea inmatricula in Romania, am fost obligat sa platesc o taxa de ….lei, **
In baza OUG 50/2008, act normativ ce a intrat in vigoare la data de 01.07.2008, ne-a fost restituita partial taxa achitata. Astfel prin deciziile de restituire nr. … din data de …, ne-a fost restituita suma de …lei, totodata fiindu-ne stabilita taxa de poluare pentru autovehicul in valoare de …lei. Consider inoportuna aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta 50/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece potriivit art. 15 alin. 2 din Constitutia Romaniei si a art. 1 din Codul Civil se prevede clar ca: “Legea dispune numai pentru viitor; ea n-are putere retroactiva”. Noua taxa instituita de OUG nr.50/2008 a fost stabilita pe alte principii decat taxa speciala incasata anterior, in baza unei norme abrogate la data de 01.07.2008. Astfel si noua taxa de poluare ce a urmat a se percepe in temeiul acestui act normativ dupa data de 01.07.2008, implica aplicarea actului normativ inclusiv pentru perioada din trecut, fapt ce incalca dispozitiile legale.
Potrivit reglementarilor in vigoare la data aducerii in tara a autoturismului, taxa speciala pentru autoturisme era obligatorie cu ocazia primiei inmatriculari in Romania a unui asemenea autovehicul, potrivit art. 214¹ din Codul Fiscal.
Cuantumul acestei taxe datorata bugetului de stat, s-a caluculat dupa formula prevazuta in art. 214¹ din Codul Fiscal, in functie de capacitatea cilindrica, vechimea acestuia si unii coeficienti de corelare ori de reducere a taxei, toate prevazute in anexele speciale ale legii. Esential este insa faptul ca, aceasta taxa speciala nu este perceputa tuturor autoturismelor deja inmatriculate si supuse eventualelor operatiunilor de vanzare - cumparare din Romania, stat membru al Comunitatii Europene din data de 01.01.2017. Aceasta taxa se percepe exclusiv pentru autoturismele aduse din alte tari membre ale U.E. si care urmeaza a fi inmatriculate in Romania.
Deci aceasta taxa deriva din reglementarile Codului Fiscal, capitolul “Taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule”, reglementare aflata in vigoare de la 01.01.2007, consider ca aceasta contravene Tratatului Comunitatii Europene, care in art. 90 interzice statelor membre sa instituie taxe contrare principiilor tratatului, repectiv:”nici un stat membru nu aplica, direct sau indirect produselor altor state membre impozite interne de orice natura mai mult de cat cele care se aplica, direct sau indirect, produselor similare”.
Prin urmare este incalcat principiul nediscriminarii produselor importate fata de produsele interne, iar din analiza aplicarii taxei rezulta ca aceasta este perceputa numai pentru autoturismele inmatriculate in Comunitatea Europeana si reinmatriculate in Romania, in timp ce pentru autoturismele deja inmatriculate in Romania, la o eventuala schimbare de porprietar, noua inmatriculare este scutita de aceasta taxa.
In rezolvarea acestui conflict dedus judecatii, consider ca este essentiala acceptarea aplicarii in cauza a dispozitiilor art. 148 alin. 2 din Constitutie, care statueaza ca prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii europene, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne. Aliniatul 4 al aceluiasi articol prevede ca, intre alte institutii, autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din aliniatul 2 mentionat.
Analizand principiile dreptului comunitar, obligatiile pentru instantele judecatoresti romane, conform art. 148 alin. 2 si 4 din Constitutie, apreciem oportunitatea aplicarii de catre instanta suprematia dreptului comnuitar, in speta a articolului 90 (1) din Tratat, in sensul ca prin modificarea Codului de Porcedura Fiscala si introducerea taxei speciale de prima inmatriculare pentru autoturisme si autovehicule, legiuitorul a incalcat in mod direct dispozitiile mentionate ale tratatului.
Ca urmare a efectului direct a articolului 90 (1) din Tratat, solicitam instantei de judecata sa constate ca art. 214¹- 214³ din Codul Fiscal, sunt reglementari contrare si nu pot prima in continuare ca aplicabile in cauza de fata. Neputand fi aplicabile in dreptul intern, aceste reglementari impun concluzia ca taxa speciala achitata pentru inmatrcularea autoturismului, a fost incasata in contul bugetului statului, cu incalcarea art. 90 (1) al Tratatului, inclusiv al Tratatului de Aderare a Romaninei si Bulgariei la Uniunea Europeana, ratificat de Romania prin legea nr. 167/2005. Acesta prevede ca la data aderarii, dispozitiile tratatelor originare…inainte de aderare, sunt obligatorii pentru…Romania si se aplica in conditiile stabilite prin Tratate si prin actul de aderare.
Fata de considerentele mentionate, apreciez ca, prin plata taxei speciale pentru autoturisme, in cuantum de …..lei, dovedita prin actul administrativ – fiscal, am suferit o vatamare, motiv pentru care solicit anularea acestora si obligarea paratei la restituirea respectivei taxe, pe care o consider ca fiind achitata in mod nelegal. Totodata solicit actualizarea sumei achitate nelegal cu rata dobanzii fiscale din momentul initial al platii si pana la restituirea ei efectiva subsemnatului, precum si plata cheltuielilor judiciare avansate.
Mentionez ca am urmat procedura prealabila prevazuta de art. 7 din legea nr. 544/2004, printr-o adresa pe care o anexez, Administratia Finnantelor Publice a Municipiului …, mi-a respins plangerea prealabila consideranumi-se neideplinite prevederile legale pentru anularea repectivei taxe.

De asemenea, anexez prezentei in fotocopie urmatoarele acte:
- raspunsul primit de la Trezoreria Comunelor….., privind refuzul restituirii diferentei taxei speciale de prima inmatriculare
- decizia de restituire nr. …din …prin care s-a incasat suma de ….lei***
- chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii seria …nr…., eliberata la data de … Trezoreria Municipiului ….
- Cartea de identitate a autovehicului nr. ….
- Cartea de identitate a proprietarului

Solicit judecata si in eventuala noastra lipsa de la dezbateri, in conformitate cu prevederile art. 242 alin. 2 Cod procedura civila.

Oradea Semnatura

* In cazul in care aveti mai multe masini la care trebuie recuperatii banii nu uitati sa treceti la fiecare seria si nr chitantei, precum si data platii !!!
* Valabila numai in cazul in care s-a recuperat diferenta dintre varianta 1 de taxa si varianat 2. Daca nu s-a recuperat nu o mai include!!
** In cazul in care aveti mai multe masini la care trebuie recuperatii banii nu uitati sa treceti marca, modelul,datele de identificare, anul fabricatiei si taxa achitata pentru fiecare dintre ele!!!
*** Numai la cine a mai recuperat diferenta de taxa intre var 1 si var 2

Ceea ce este scris cu rosu se mentine pe cerere NUMAI in cazul in care in trecut s-a recuperat diferenta de taxa var 1- varianta 2!!!

IMPORTANT

In momentul chemarii in judecata nu trebuie sa achitati nici o taxa! Numai dupa ce Finantele depun intampinarea lor prin care cer respingerea actiunii voastre, inainte de termenul de judecare trebuie sa va platit taxa de timbru si timbrul de fond!

Spor la munca in continuare si nu uitati sa aranjati totul in pagina frumos! Nu mai suntem in clasa a IV-a si se ia judecatorul de voi... :)
Rares
Membru legitimat

Model: 147 & 156
Motorizare: 1.6 1.9
Fabricat: 2003 & 2004
Nr. de inmatriculare: BH 28/82 WEE

Mesajde itzic » Joi Sep 16, 2010 4:28 pm

Buna, pt toti cei care nu isi gasesc decizia de calcul a taxei de poluare, le zic eu, ca a oprit-o politia atunci cand s-a inmatriculat masina. In caz ca nu ati facut o xerocopie, nu va stresati, procedati in felul urmator:
Mergeti la Finante la ghiseul unde se elibereaza decizi de calcul pentru taxa mediu, si depuneti acolo urmatoarea cerere:

1. In cazul persoanelor fizice:

CATRE
ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE
A MUNICIPIULUI ORADEA

Subsemnatul ........, cu domiciliul in ......, str. .........., nr. ..., bloc ...., Ap. ...., detinator al cartii de identitate cu seria ..., nr. ...., CNP ......, detinator al autoturismului marca Alfa Romeo, modelul ... adus în tara din .... (tara de provenienta) si inmatriculat in luna ...., taxa de mediu fiind platita in .... (data), prin prezenta formulez:

CERERE DE ELIBERARE

A unei foto copie a Deciziei de calcul a taxei pe poluare.

Cu stima,

Data Semnatura:

2. In cazul in care autoturismul a fost inmatriculat pe firma sau Pfa.

CATRE
ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE
A MUNICIPIULUI ORADEA
Subsemnatul .........., cu domiciliul in ........, str. ..........., nr...., bloc ...., Ap. ..., detinator al cartii de identitate cu seria ...., nr. ...., CNP ........,

Reprezentand persoana juridica

Firma/Persoana Fizica Autorizata .........., cu sediul in .........., str..., nr. ..., bl. ..., ap. ..., telefon ......, numarul de inmatriculare la Registrul Comertului ............, cod fiscal ......, detinator al autoturismului marca Alfa Romeo, modelul .... adus in tara din .....(TARA DE PROVENIENTA) si inmatriculat in luna ......, taxa de mediu fiind platita in ........, prin prezenta formulez:

CERERE DE ELIBERARE

A unei foto copie a Deciziei de calcul a taxei pe poluare.

Cu stima,

DATA STAMPILA
Semnatura:

Copia se elibereaza in aceeasi zi, as putea zice pe loc, dar trebuie asteptat 10 minute :;^^:
Sper sa va ajute, si sa nu fie nimeni jignit de postul meu. :grin:

Eu incep acum procedura de recuperare a taxei de poluare.

Bafta
itzic
Dead spot

Model: 156
Motorizare: JTS
Fabricat: 2003

Mesajde branconier » Joi Sep 16, 2010 10:04 pm

si eu as vrea sa fac ceva in acest sens, dar astept intalnirea sa discut cu Rares face to face.
Oricum multumim celor care-si dau interesul pentru binele nostru, al celor cu taxa nerecuperata :have_a_nice_day:
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Mesajde Rares » Lun Sep 20, 2010 10:36 am

Aviz celor cu PFA: Dupa ce va depundeti actele pentru recuperare, este foarte probabil ca cei de la Finante sa va faca scurte vizite de lucru, care se vor solda 100% cu amenzi diverse...
Sfatul meu este sa va puneti bine la punct prima data si numai dupa sa procedati in sensul recuperarii.
Stiu un caz concret de pfa (mecanic de meserie) care a platit dupa controale de 2 ori mai mult decat era taxa de inmatriculare. Practic cat a scos omu de pe Finante in 8 luni, s-au dus in 2 saptamani consecutive... :(
Rares
Membru legitimat

Mesajde nicorec » Mie Oct 06, 2010 10:22 am

Eu am deschis proces pentru recuperarea taxei.Este o firma in Baia Mare care se ocupa cu asa ceva.Din cate am inteles cam de craciun o sa am banii un buzunar: :;^^:
nicorec
1st gear

Model: 156
Motorizare: 1.9JTD
Fabricat: 2002

Mesajde Rares » Mie Oct 06, 2010 10:29 am

Ca te prezintiu tu in instanta cu ceea ce am atasat eu mai sus, ca vorbesti cu o firma sau un avocat, tot ala este rezultatul. Principalul este sa soliciti dobanda fiscala pe zi. Oricum onorariul avocatului il recuperezi la fel si taxa de timbru si actiune (daca le soliciti si pe alea evident).

Nu incercati insa cu avocati prieteni sa certi taxe de judecata de 3000 lei sau mai stiu eu ce bombe, ca nu va da nici Sfantu...

Succes!
Rares
Membru legitimat

Re: Recuperare taxa de inmatriculare

Mesajde marry_01 » Mar Feb 22, 2011 10:44 pm

Rares scrie:PASUL 1.
Restul pe mai incolo cand o sa am timp. Oricumpana primiti la asta raspuns trec cateva saptamani, deci nu-i stres.

Catre,

Administratia Finantelor Publice a Comunelor Oradea

Subsemnatul …………………………… , cu domiciliul in …………………

Prin prezenta solicit

Restituirea sumei de …….. lei, ce reprezinta diferenta/taxa* achitata cu titlu de taxa de prima inmatriculare, actualizata cu rata dobanzii fiscale pana la data realizarii platii efective de catre Organul Fiscal, suma achitata de subsemnatul cu chitanta seria …. numarul ……, pentru autoturismul achizitionat dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
** Suma totala de ……lei am achitat-o cu chitanta …. numarul …. din data de …. din care mi s-a restituit suma de ….(conform deciziei de restituire nr. …. din….)
Consider inoportuna aplicarea prevederilor Ordonantei de Urgenta 50/2008, deoarece potrivit art.15 alin. 2 din Constitutia Romaniei si a art.1 din Codul Civil, se preved urmatoarele: “Legea dispune numai pentru viitor; ea nu are putere retroactiva”. In concluzie va rog sa dispuneti restituirea intregii taxe de prima inmatriculare.

Potrivit art. 148 alin. 2 din Constitutia Romaniei “Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte regrementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.
Astfel, potrivit normelor comunitare, Art. 25 C.E. prevede: “Intre statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica de asemenea taxelor vamale cu caracter fiscal”.
Articolul 28 T.C.E. prevede: “Intre statele membre sunt interzise restrictiile cantitative la import, precum si orice masuri cu efect echivalent”.
Articolul 90 C.E. este redactat dupa cum urmeaza: “Nici un stat membru nu aplica, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele care se aplica, direct sau indirect, produselor nationale similare. De asemenea, nici un stat membru nu aplica produselor altor state membre impozite interne de natura sa protejeze indirect alte sectoare de productie”.

De altfel din prevederile art. 148 alin.2 din Constitutia Romaniei se constata inaplicabilitatea art. 124¹, cap. 2¹ din Codul Fiscal – Legea nr. 343/2006 care stipuleaza urmatoarele: “Taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule” si aplicarea prevederilor art. 25, 28 coroborate cu articolul 3 alineatul (3) din Directiva 92/12 si 90 ale C.E., asa cum rezulta si din jurisprudenta Curtii Europene de Justitie prin deciziile: Hotararea Curtii Europene impotriva Poloniei din data de 18 Ianuarie 2007 din cauza C 313/05 si Hotararile Curtii Europene impotriva Ungariei din data de 13 Iulie 2006 din cauza C 333/05 si data de 05 Octombrie 2006 din cauza C 290/05.
Din articolul 90 al doilea paragraf C.E., reiese ca nici un stat membru nu aplica produselor altor state member impozite interne de natura sa protejeze indirect alte sectoare de productie.

Astfel, tinand cont de argumentele enuntate mai sus, aceasta taxa de prima inmatriculare, a fost de la bun inceput nelegala, fapt pentru care solicit returnarea intregii sume achitate. Totodata solicit ca acestei sume sa ii fie aplicata rata dobanzii fiscale din data efectuarii platii initiale de catre subsemnatul si pana in momentul platii efective de catre Organul Fiscal.

Documentele anexate aceste cereri sunt urmatoarele:

- Copia chitantei seria…..numarul…..din data de …. ( aferenta taxei de prima inamtriculare )
- Decizia de retituire numarul …… din data de ….(aferenta returnatii diferentei de prima inmatriculare) DACA ESTE CAZUL !!!
- Copia CI

Oradea Semnatura
03.06.2010

* Aici sunt 2 variante: ori diferenta de taxa de prima inmatriculare daca s-a recuperat o parte din suma initiala cand s-a schimbat legea in vara lui 2008 cred; ori toata taxa in cazul in care nu s-a recuperate nimic din aceasta. Deci lasati numai una din formulari dupa caz: diferenta sau taxa

** Portiunea aceasta se aplica numai celor care au solicitat si primit in trecut diferenta de bani dintre taxa de prima inmatriculare in varianta 1 si 2. In cazul in care nu s-a recuperat nimic, nu includeti aceasta portiune in cerere!!! Nu uitati sa specificati numarul deciziei de restituire si data in care aceasta s-a emis!

Tocmai am scris aceasta cerere (mi-a fost de ajutor)urmeaza sa merg sa o depun la administratia financiara ,ai cumva formularul pentru pasul 2, in caz ca o sa reusesc sa ajung si acolo.:) Multumesc
marry_01
Reverse

Mesajde marry_01 » Mar Feb 22, 2011 10:45 pm

Am uitat sa precizez eu am de recuperat o taxa platita in 2011, crezi ca am vreo sansa?
marry_01
Reverse

Mesajde Rares » Mie Feb 23, 2011 10:54 pm

Eu mi-am luat banii dar sincer, din cate am mai auzit in ultimul timp, ministrul mediului Laszlo Borbely a facut o nota catre comisia de mediu a UE, in care cere parerea lor cu privire la legalitatea legii romanesti.
Raspunsul comisiei europene a fost ceva de genul: "legea din Romania nu contravine niciunei legislatii UE". Asa incat de acum incolo nu stiu daca o sa mai fie cazuri castigate pe tema asta.... Cel mai bine este sa vorbesti cu un avocat, ca sa nu pierzi timpul aiurea prin instanta.
Poate spusele de acum 3 zile ale mistrului sunt aiureli, menite sa ii intimideze pe romani si sa ii faca sa nu mai apeleze la instanta. Mai cauta si tu pe net si vb cu un avocat sa vezi opinii la cald pe tema asta.

Succes!
Rares
Membru legitimat

Mesajde StanPatzitW » Sam Feb 26, 2011 12:29 am

Am nevoie de un contract de vanzare cumparare in franceza. Lipseste de la dosar.
Nu ma intereseaza daca este completat sau nu. Am nevoie de model.
Trece ALFELE-n zare... Eu ma uit, ele dispare...

www.alfaamore.ro/forum/gagica-16v-150-t813.html
StanPatzitW
4th gear

Model: GT 150CP
Motorizare: 1.9 JTD 16
Fabricat: 2005
Nr. de inmatriculare: AB 31 MOB

Mesajde Rares » Sam Feb 26, 2011 9:26 pm

Am un prieten care locuieste acum in Franta si poate fac rost de la el de asa ceva.
Daca pana maine seara nu mai postez nimic inseamna ca nu am dat de el...
Rares
Membru legitimat

Mesajde StanPatzitW » Lun Feb 28, 2011 11:05 am

Rares scrie:Am un prieten care locuieste acum in Franta si poate fac rost de la el de asa ceva.

Daca are unul acasa cu care a cumparat masina lui ...si ala ii bune scanat. :;^^:
Am nevoie sa fac un contract prin care sa demonstrez ca masina a fost cumparata . :pissed_off:
De partea de dupa ma ocup eu nu ii problema.

StanPatzitW
4th gear

Mesajde Rares » Mar Mar 01, 2011 3:49 pm

din pacate nu dau de om...
Mai am pe cineva care stiam ca a luat exact un GT la licitatie de afara, dar nu era din Belgia ci din Germania asa ca nu am cum sa te ajut :(
Rares
Membru legitimat

Mesajde nosgtv » Mar Mar 01, 2011 8:54 pm

Salut , am platit si eu in 2008 , 1100 euro pe taxa sa inmatriculez GTV-ul. Mai are rost sa incerc ? Sau s-a implementat ceva lege?
nosgtv
1st gear

Model: GTV 916
Motorizare: 2.0TS
Fabricat: 2001

Mesajde Rares » Mie Mar 02, 2011 1:51 pm

Cel mai bine este sa te adresezi unui avocat care sa-ti explice situatia actuala.
Rares
Membru legitimat

Mesajde StanPatzitW » Mie Mar 02, 2011 11:23 pm

Rares scrie:din pacate nu dau de om...
:(

Multam fain azi am reusit sa pun mana pe un contract.
dau o bere.

StanPatzitW
4th gear

Mesajde branconier » Joi Mar 03, 2011 12:17 am

si eu am platit in aprilie 2008, 5500 lei pentru alfa mea din care mi-am recuperat prin iunie 2008 dupa recalcularea taxei, 2700 lei. Acum nu stiu daca mai poti face ceva...
Alfa addicted
branconier
Membru legitimat

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: aug 2000
Nr. de inmatriculare: AR 13 VDJ

Mesajde marry_01 » Vin Apr 15, 2011 1:32 pm

In momentul chemarii in judecata nu trebuie sa achitati nici o taxa! Numai dupa ce Finantele depun intampinarea lor prin care cer respingerea actiunii voastre, inainte de termenul de judecare trebuie sa va platit taxa de timbru si timbrul de fond!

Spor la munca in continuare si nu uitati sa aranjati totul in pagina frumos! Nu mai suntem in clasa a IV-a si se ia judecatorul de voi... :)[/quote]

Buna ziua , am ajuns si eu la pasul in care am dat finantele in judecata ,tu ai spus ca" inainte de termenul de judecare trebuie sa va platit taxa de timbru si timbrul de fond!"(cum ar veni pasul 3 , nu?) imi spui si mie te rog cat costa si unde trebuie sa le platesc (eu am de recuperat o taxa de 3500lei)??? (la judecatorie am intrebat secretara si mi-a spus ca deabea in momentul judecarii o sa-mi spuna judecatorul cat trebuie sa platesc , iar de la tine am inteles ca inaite sa ma prezint trebuie sa le am platite , sa fie o jmecherie de a lor ca sa nu o am platita si sa ma mai amane...) multumesc.
marry_01
Reverse

Mesajde Rares » Lun Apr 18, 2011 10:22 am

Pai odata ce i-ai dat in judecata, trebuie sa primesti acasa o recomandata prin care sa te notifice cand o sa aiba loc prima infatisare. In respectiva noificare scrie cat este timbrul judiciar si taxa, dar pe undeva la 45 RON toate...

Atunci cand te prezinti la primul termen sunt 2 variante:
- Ai achitat deja achitat la CEC sau la judecatorie cele 2 taxe inainte de a intra in sala de judecata;
- ori in momentul cand e cauza ta, judecatorul o sa intrebe daca ai achitat si tu spui ca inca nu dar ca o sa o achiti pana la sfarsitul zilei lui de lucru si o sa o faci dovada.

In general, chestiunea cu pana la sfarsitul zilei de lucru se aplica pentru avocati, pentru ca oricum se stiu cu judecatorii, vazandu-se periodic la serviciu. Mai putin cu cei ca noi, care dam pe acolo singuri si nesiguri pe ceea ce vrem :))), praf in termeni juridici si emotivi la maxim...
Sfatul meu este sa achiti dinainte pentru a nu avea neplaceri. (daca in ziua primei infatisari nu platesti deloc taxele, procesul se pierde automat si NU mai poti cere nici o rejudecare!!!)
Oricum daca te reprezinti singur in instanta, sa stii ceea ce doresti sa ceri in mare. Ca nu te exprimi tu coerent sau in termeni juridici, aia e altceva...te mai ajuta si judecatorul daca intelege idea...
Rares
Membru legitimat

AnteriorUrmatorul

Inapoi la Discutii generale