Buna seara si bine v-am gasit.
Acesta este primul meu post pe acest forum.
Am o AF 147, 1.6TS, 88kW. Masina are 159k km iar variatorul era putin uzat inca de cand am luat-o. Trebuie schimbat variatorul. Am variatorul nou si cureaua de distributie cumparate.
Distributia cu toate accesoriile (2 curele, pompa de apa si 4 role intinzatoare) au fost schimbate acum 2 ani si 30k km la Autovalex in Alba Iulia.
Evident ca am apelat tot la ei si pentru schimbarea variatorului insa au zis ca nu monteaza piese care nu sunt luate de la ei pentru ca nu pot sa ofere garantie. Mi-e si frica sa ma gandesc cat costa un variator nou la AI sau orice alt service.
Am sunat la AI Sibiu, cel mai apropiat concesionar si au zis ca nu au cale si trebuie sa aduca, insa eu ii tot ziceam la individ ca trebuie schimbat si variatorul, el ii tot dadea intr-una cu cureaua de distributie si calele. Am trimis mail in detaliu, cu poza cu motorul desfacut, poza cu variatorul, etc, am cam ramas cu impresia ca nu stia ce e ala variator.
Dezgustat, am renuntat sa sun la AI Cluj.
M-ar interesa un service auto pe raza judetelor Alba, Sibiu, Cluj, Hunedoara.
Am vorbit cu quasar si mi-a zis sa merg la Alex Mirica, fara alte complicatii. Un prieten de-al lui quasar a schimbat variatorul in Sibiu la nu-stiu-ce service si dupa 200km i-a intrat apa in ulei si invers. Adevarul e ca Mirica mi-a facut un pret relativ bun pentru manopera, insa imi este putin peste mana sa merg pana la Bucuresti pentru aceasta treaba, sunt 700 km dus-intors, benzina de aproape 250 lei, + manopera...
Stiu ca daca merg la Mirica, macar dorm linistit noaptea, dar nah...
Asadar, unde schimb si eu variatorul si cureaua de distributie, mai aproape de jud. Alba? Preferabil undeva unde ati mai schimbat careva dintre dumneavoastra si puteti recomanda acel service pe baza propriei experiente, nu doar din auzite.
Multumesc, cu stima, Bogdan!