Buna ,
Cand te hotarasti sa-ti cumperi Alfa o faci cu inima nu cu ratiunea ... ca sa incep asa un pic din reclame " FARA INIMA AM FI DOAR MASINI " .
Ca si proprietar de 156 JTD ( vezi topic :
geta-sau-cine-imi-insel-nevasta-t1174.html ) iti pot spune ca motorul jtd nu are moarte , consum mai mult decat decent ( computerul masini mele afiseaza un consum mediu de 6,0 l/100 pe ultimii 3000 km la un stil de condus fffff agresiv - inchipuieti ca in aprox 20000 km am nenorocit un set de discuri de frana ) .
Desigur pe langa stabilitatea de invidiat ( nu are concurent in clasa ei ) si forta motorului inca de la turatii mici masina sufera la capitolul fiabilitate a suspensiei ( dar eu tin sa dau vina pe calitatea fff proasta a drumurilor din Romania ) daca ai grija si folosesti drumuri cat de cat bune o poti duce mult fara probleme...
Bugetul tau de 2000 euro mi se pare destul de mic pt Alfa 156 jtd ( ai grija la taxa de inmatriculare , masina e EURO 3 si taxa este mare ) la banii acestia nu stiu ce exemplare gasesti ( iar masini cu 170000 km din 2000 nu prea imi vine sa cred - a mea e din 2004 si am 145000 si circul cu ea in weekend si in concediu , am masina de servici in rest ) . Pot sa-ti mai spun ca intretinerea ( revizii motor ) se incadreaza in categoria normala ( un schimb ulei + filtre aprox 300 lei , un schimb distributie si transmisie aprox 1250 lei ) ...
Daca mai ai si alte intrebari nu exita sa ne intrebi ... eu iti urez bafta si mai pot sa-ti spun ca aceste masini " Sunt facute din aceeasi materie ca si visele ! "
Ciao,
Gratian