Omu' cu Germania e aici....
Treaba cu Alfisti sta cam asa: poti sa comanzi ceea ce doresti tu de la ei, chiar si un abtibild. Vorbesti in prealabil la telefon sau prin e mail (oricum comanda se da pe mail), dupa care le dai date de livrare si le trimit in limita stocului disponibil.
In Germania livrarea este 5 Euro fix (cu TVA inclus) cu DHL si vine in maxim 2 zile. Tot ceea ce se livreaza in Austria, Ungaria si mai incoace spre noi, este minim 19 Euro/ colet + ca cei de la DHL de la noi mai pun peste. Deci nu prea are rost...Nu uitati ca nu se pot achizitiona produsele fara TVA, nu incercati cu abureli gen livrari in Moldova etc...ca nu merge. Am incercat sa fiu mai inteligent decat sistemul si sa scap de TVA acum mai bine de un an jumate si nu a mers...
Ca sa va faceti o idee cum se face coletaria Alfisti, va postez niste imagini cu ceea ce am comandat pentru Nelu si XTI: o bara de rigidizare, o sigla si un abtibil, primind in camera de hotel o cutie in care intra lejer un chinez cu wok cu tot
In ceea ce priveste reducerile, se aplica si inca bine de tot, dar asta numai daca mergi personal la Celle sau daca esti inregistrat la ei drept vanzator autorizat. Cum nu indeplinesti niciuna din consitiile amintite, nu prea ai cum sa pupi ceva ....
Eu am fost acolo de cateva ori si in loc de 135 Ecat trebuia sa platesc pentru presuri sigle si alte cele, am dat 95 E. Asta a fost chiar buna, dar nu eram la prima cumparatura.
Merita sa incerci, dar cred ca daca nu treci de 200 si ceva de E nu prea o sa beneficiezi de mai mult de 5%.
In concluzie, ceea ce te inreseaza pe tine: coletul este foarte mare indiferent ce iti trmit si te usca pretul DHL, reducere nu se prea aplica in regim de distanta si una peste alta nu cred ca merita.
Urmatoarea mea plecare in Germania e sigur in ianuarie, posibil si saptamana viitoare sau mai incolo putin, dar asta e cam 30%.
Vorbim mai multe la Felix !