Anvelope

Zgomote suspecte suspensie

Se discuta despre motoare, service, modificari, intrebari, tutoriale.

Zgomote suspecte suspensie

Mesajde graffi80 » Vin Sep 18, 2009 7:06 pm

Buna tuturor,
Astazi parca ar fi zi de 13.... toate au mers pe dos ... ( la lucru) si dupa aia si MASINA.... :pissed_off: in mijlocul unui viraj de dreapta luat in forja ( pana la scartait de roti si un pic de subvirare ) am auzit un pocnit in partea dr fata si un zgomot ca si cum ceva s-ar fi desprins si ar fi cazut pe asfalt... m-am panicat un pic dar am vazut ca nu se mai aude nik... i-am dat in pinioane mai departe zicandu-mi ca mi s-au rasturnat lucrurile prin portbagaj.
La cateva ore dupa si nu multi km parcursi aprox 20 prin oras... un sunet ( mai bine zis mai multe ) puternic a venit dinspre roata dr fata in timp ce treceam peste niste denivelari scurte ( sunet ca si o bataie de ciocan intr-o nicovala ) si masina se comporta foarte ciudat ... parca era o minge de baschet asa-i sarea fata. Am si facut stg imprejur la un prieten care are groapa si am dat roata jos am intrat sub ea ... surpriza nimik suspect... am scuturat-o , zgaltait-o nimik... mai putin intre arc si pistonul amortizorului am gasit o bucata de plastic care pare a fi un fel de garnitura sau colier pt ca nici protectia de cauciuc de pe piston nu mai sta sus... dar nici urma de scurgeri din amortizor.... OARE CE POATE FI?
Astept opinii....
mersi :have_a_nice_day:
Graffi80 - "Every time I see an Alfa Romeo, I tip my hat", Henry Ford
"Alfa`s don`t break down...they stop to be admired" :D
graffi80
Membru legitimat

Marca: Alfa Romeo
Model: 75 & 156
Motorizare: 2.0 1.9
Fabricat: 1986 & 2004
Nr. de inmatriculare: CJ-75/35-GTA

Re: Zgomote suspecte suspensie

Mesajde mihai65 » Sam Sep 19, 2009 8:01 am

salut
probabil ca ai amortizoarele uzate si arcurile moi,cind ai luat virajul dreapta,ai mai avut si o groapa sau denivelare, s-a inclinat masina si ti-a facut arcul"dop" lovind in protectia de cauciuc de pe tija amortizorului-de aceasta e prins tubul de cauciuc anti praf
verifica stringerile celor patru suruburi de deasupra sa nu ai cumva unul rupt,vezi sa nu ai joc excesiv in pivotul bratului superior-la asa solicitare e primul care cedeaza.
mihai65
Presedinte AlfaAmore Romania

Model: 156,33
Motorizare: diverse
Fabricat: 1989-2004

Mesajde graffi80 » Sam Sep 19, 2009 9:19 am

Mersi de raspuns....
Dar n-am avut liniste aseara pana nu am aflat care-i buba... si am descoperit... acea bucata de plastic pe care nu o luasem in calcul este de vina ... practic este bucsa de taler ... asa ca luni la prima ora o duc la "doctor" ...
Inca o data multumesc fff mult .... drumuri bune... ;)
graffi80
Membru legitimat

Mesajde bh00ooo » Sam Sep 19, 2009 12:23 pm

Interesant... asta e noua :) Daca poti sa-i faci o poza cu roata jos ar fi excelent, sa vada lumea unde vine exact.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Model: 156 SW
Motorizare: 1.9 JTD 8V
Fabricat: 2003
Nr. de inmatriculare: BH 08 MKI

Mesajde mihai65 » Sam Sep 19, 2009 8:32 pm

ma mir Nelu ca nu ai avut beleaua asta pina acum :grin: tu esti campion la zgomote
mihai65
Presedinte AlfaAmore Romania

Model: 156,33
Motorizare: diverse
Fabricat: 1989-2004

Mesajde bh00ooo » Dum Sep 20, 2009 6:33 pm

Multumesc, multumesc, ma straduiesc si eu cat pot.
"Sa ai Alfa Romeo si sa tii computerul de bord in engleza e ca si cum ai manca spaghete cu hot dog". ---------- "Alfa Romeo stie cand se urca un ungur la bord." Kovacs Karoly, sculptor, 1953 - ....
bh00ooo
Site Admin

Mesajde Rares » Lun Sep 21, 2009 9:33 am

La mine se manifesta chestia asta constant pe stanga spate( aparatoarea de praf se distruge o data la 2-3 luni). Desi masina nu este incarcata numai foarte rar, telesoapele sunt de 1 an numai montate, arcurile bune, masina sta sus...si totusi am schimbat 2 aparatoare de praf.
Rares
Membru legitimat

Model: 147 & 156
Motorizare: 1.6 1.9
Fabricat: 2003 & 2004
Nr. de inmatriculare: BH 28/82 WEE

Mesajde graffi80 » Lun Sep 21, 2009 5:43 pm

cum au venit asa au si disparut sunetele " suspecte" :!: , am desfacut tot si nu lipseste nimik de nicaieri , nu am jocuri la nimic si nu mai suna nimk.... ( exceptie joc in caseta de directie care il are de cand o stiu), ... bucata aia pe care am gasit-o intre arc si amortizor nu este de la masina ... cel mai posibil sa fi agatat ceva intre brate si sa fi scos acele sunete ... :!: , dupa ce am pus tot la loc am mai fost la alt service pt consultatie ( aici nu am mai desfacut doar am verificat jocurile ) acelasi raspuns ...
Cine stie ... poate asta o fi fost , nu am decat sa traiesc cu aceasta speranta...
P.S. poate careva sa-mi spuna cat e caseta de directie fara pompa de servo ( eu am primit o oferta la aprox. 1800 lei TVA inclus plus caseta veche la schimb)
graffi80
Membru legitimat

Mesajde bh00ooo » Lun Sep 21, 2009 5:59 pm

Ultima oara era pe la 12 miloane la autonet, fara cea veche la schimb. Am auzit si variante de 830 cu cea veche la schimb pt 1.9 JTD.
bh00ooo
Site Admin

Mesajde graffi80 » Lun Sep 21, 2009 7:07 pm

Mersi,
Am sa mai caut , asta era oferta de la proton auto service bosch in cluj ( unde directorul meu are o parte din actiuni si la ei ne reparam masinile de servici) dar daca vin cu o oferta mai buna sigur nu se supara nimeni... ;)
graffi80
Membru legitimat

Zgomote suspecte suspensie in viraj

Mesajde Sylar » Mar Iun 14, 2011 1:11 pm

salut!!
nu stiu daca problema mea este legata chiar de suspensie dar.. o sa incerc sa explic zgomotul!!
mergand pe o strada de munte cu multe tonante am auzit un zgomot ciudat cand virez brusc spre dreapta, cu cat il bruschez mai mult cu atat se aude mai tare. zgomotul care se aude initial pare a fi o bataie de planetara dar cand il bruschez mai mult se aude ca shi cum ar fi o bataie ''fier pe fier''.mentionez ca am schimbat de curand telescoapele shi bratele superioare.am ridicat mashina pe cric si m-am bagat sub ea.totul pare ok nu sevede sa frece nimic pe nicaieri, iar roata nu are joc.
paote cineva sa imi dea o explicatie??
Sylar
Reverse

Model: 156
Motorizare: 1.8 TS
Fabricat: 1998
Nr. de inmatriculare: HD-85-VIP

Inapoi la Tehnic